Bahrain-boss vil også være Fifa-præsident

Præsidenten i Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC), Salman Bin Ebrahim Al Khalifa fra Bahrain, har meldt sig ind i kampen om at blive ny præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Søndag leverede Bahrain-sheiken de nødvendige dokumenter til Fifas hovedkontor med støtte fra fem nationale forbund i Asien, skriver Bahrains nyhedsbureau. Det var blot en dag, før fristen udløb.

Manden fra Bahrain er kendt for at være en tæt allieret med Kuwaits sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, som er en magtfuld politiker i den internationale sportsverden og en nøglefigur i den olympiske bevægelse.

Khalifa stod oprindeligt bag Michel Platinis kandidatur, men præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) blev for nylig suspenderet i 90 dage, og det ændrede situationen.

Platini er kommet i problemer på grund af manglende skriftlig dokumentation for en mistænkelig udbetaling fra Fifa.

Franskmanden har erkendt, at der ikke findes en skriftlig kontrakt i forbindelse med de to millioner schweizerfranc, han fik udbetalt af Fifa i 2011.

Baggrunden for den mistænkelige betaling på over 13 millioner danske kroner var ifølge Platini kompensation for arbejde, han havde udført for Fifa-præsident Sepp Blatter i årene fra 1999 til 2002.

Fifa-valget skal afholdes 26. februar 2016. I forvejen stiller Prins Ali Bin Al Hussein fra Jordan, franske Jérôme Champagne, David Nakhid fra Trinidad og Tobago, Platini og sydafrikanske Tokyo Sexwale op til præsidentvalget.

Det er usikkert, om alle kandidater får den nødvendige støtte fra fem nationale forbund. Brasilianske Zico har også været interesseret i posten, men slider med at få tilstrækkelig støtte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip