Bahrain giver Norges håndboldherrer problemer i Herning

08/04/2016

Det blev helt som forventet til norsk sejr, da OL-kvalifikationen i håndbold fredag blev indledt i Boxen i Herning.

Men de norske herrer måtte kæmpe meget hårdere end forventet for at besejre lilleputten Bahrain 35-29 i gruppen, hvor Danmark og Kroatien senere fredag aften mødes i den anden kamp.

Bahrain var kun bagud 15-16 efter en første halvleg, hvor de norske spillere brændte mange chancer og forsømte at skabe et tidligt hul, der kunne have skabt ro.

Efter otte minutter førte Bahrain 5-3, men midtvejs i halvlegen havde Norge bragt sig foran 9-6.

Igen kom ørkenstaten tæt på, så Norge måtte sende Skjern-stregspilleren Bjarte Myrhol på banen igen. Han scorede fire gange i første halvleg.

Foran 15-12 så Norge ud til at have genvundet kontrollen med kampen, men tre Bahrain-scoringer på stribe skabte igen balance, inden Christoffer Rambo hamrede bolden i mål til norsk pauseføring 16-15.

Norge skiftede målmand fra begyndelsen af anden halvleg, hvor Ole Erevik - der ikke havde fået fat i meget - blev afløst af Torbjørn Bergerud.

Bahrain fortsatte dog med at optræde genstridigt mod de usikre nordmænd, der kom bagud med et enkelt mål tidligt i anden halvleg, inden det lykkedes at få styr på kampen.

I de sidste ti minutter havde Bahrain ikke mere at komme med, så ikke mindst Kristian Bjørnsen kunne udfolde sig som målskytte.

Norge overraskede stort ved EM i Polen tidligere i år, hvor holdet endte på fjerdepladsen.

Det har skabt håb om den første OL-deltagelse siden 1972 for de norske håndboldherrer.

Norge skal lørdag møde Danmark i en nøglekamp i gruppen, mens Bahrain spiller mod Kroatien.

De to bedste hold går videre til OL i Rio, der bliver afholdt i august.