Bahrain lover at løslade dansk aktivist

Zainab al-Khawaja begik en forbrydelse, da hun deltog i demonstrationer og rev et billede af Bahrains konge i stykker, fastholder Bahrains udenrigsminister.

Men den dansk-bahrainske aktivist vil blive løsladt fra myndighedernes varetægt, lover udenrigsministeren, sheik Khaled bin Ahmed al-Khalifa.

- Dette er et humanitært anliggende, og Zainab al-Khawaja vil blive løsladt, indtil hendes sag kommer for retten, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Hun er i fængsel og valgte at beholde sit barn med sig. Men selvfølgelig vil hun blive sendt hjem, siger ministeren.

Sagen mod Zainab al-Khawaja vil dog ikke blive frafaldet, siger al-Khalifa, lige som han heller ikke nævner, hvornår hun vil blive sendt hjem.

Løftet om at løslade den fremtrædende aktivist kommer under den amerikanske udenrigsministers besøg i golfstaten torsdag.

Bahrain er en vigtig allieret for USA i sikkerhedsspørgsmål, men landet må respektere menneskerettighederne, understreger John Kerry under sit besøg.

- Her, som i alle lande, mener vi, at respekt for menneskerettigheder og et inkluderende politisk system er afgørende for, at borgerne kan opnå og udleve deres fulde potentiale, sagde Kerry på en pressekonference.

Udenrigsminister al-Khalifa forsvarer sit lands politik og understreger, at Zainab al-Khawaja har forbrudt sig mod landets love.

Danskbahraineren blev i 2014 idømt sammenlagt tre år og en måneds fængsling for at deltage i demonstrationer, at rive et foto af kongen i stykker samt at have "fornærmet en embedsmand" under et tidligere fængselsophold.

Desuden skulle Zainab Al-Khawaja angiveligt have angrebet politibetjente i lufthavnen i Bahrain, da hun ankom med et fly fra Danmark i 2014. Selv fastholder hun, at det var betjentene, som angreb hende.

En appeldomstol nedsatte i oktober straffen til et års fængsel, skriver AFP.

I sidste måned blev hun tilbageholdt sammen med sin 16 måneder gamle baby. Det fik det danske udenrigsministerium til at gå i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder, idet det ikke umiddelbart var klart, om hun var tilbageholdt eller var påbegyndt afsoningen af sin dom.

Hun er datter af den livstidsdømte Abdulhadi al-Khawaja, der også er dansk statsborger og afsoner sin livstidsstraf i Bahrain.

Ud over fængselsstraffen er datteren også blevet dømt til at betale en bøde på omkring 50.000 kroner.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip