Bajram Fetai afvist af FCKs billetsalg: Forundret og chokeret

Bajram Fetai var blandt de mange, mange fodboldfans, der lørdag blandede sig i debatten om FC Københavns håndtering af billetsalget til klubbens kommende Champions League-kampe mod Real Madrid, Juventus og Galatasaray.

Af sikkerhedsmæssige hensyn valgte FCK og Billetlugen midlertidigt at annullere billetkøb fra personer med udenlandsk klingende navne for at sikre, at fans af hjemme- og udeholdet blev blandet, men den sorteringsmetode faldt mange for brystet.

- Jeg er forundret over måden, de gør det på. Det kan let blive forbundet med racisme og diskrimination, uden at jeg siger, at det er det. Det er arrogant at udelukke fans på grund af deres navn, og jeg blev lidt chokeret, da jeg hørte det, siger Bajram Fetai, der både kan kalde sig dansker og makedoner og til daglig spiller fodbold i Tyrkiet for klubben Denizlispor.

Selv blev Bajram Fetai afvist, da han fra Tyrkiet ville bestille billetter til kampene mod Real Madrid til et yngre familiemedlem med Downs syndrom, der er kæmpefan af det spanske hold. Han blev afvist, fordi han forsøgte at komme igennem fra en tyrkisk ip-adresse.

- Det kan jeg egentlig godt forstå, men da jeg så fandt ud af, at mine venner med tyrkiske navne heller ikke kunne få billetter, syntes jeg, det var vildt synd, at de skulle udsættes for det. Også selvom de sikkert får deres billetter alligevel, siger Bajram Fetai, der selv reagerede ved at skrive til UEFAs officielle Twitter-profil:

- Kære UEFA. Hvad synes I om, at en klub ikke tillader en person med et ikke-dansk navn at købe billet til en Champions League-kamp?

Hvorfor skrev du det?

- Når jeg skrev det, så var det, fordi jeg tænkte, at UEFA måtte have erfaringer med at håndtere fans fra forskellige fanlejre, og at de måtte have en holdning til, hvordan man burde gøre. Jeg er ikke ekspert i, hvordan man løser den slags, men jeg mener, det må kunne gøres bedre. Det er egentlig bare det, jeg gerne vil markere, siger Bajram Fetai.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip