Bak holder hviledag med friske ben: Jeg er ikke smadret

Det er sjældent, at fridage kommer decideret ubelejligt, men for cykelryttere i gang med en tre uger lang udholdenhedsprøve i Tour de France, kan det faktisk godt være tilfældet.

Nogle ryttere ville foretrække at blive fri for dette afbræk i den daglige rutine. Danske Lars Bak (Lotto Soudal) er en af dem, der fortsat føler sig nogenlunde frisk, og som sagtens kunne have kørt en hård etape mandag.

- Det er ikke fordi, jeg synes det er irriterende med en fridag, men jeg føler mig ikke smadret lige nu. For min skyld kunne vi godt have kørt videre, siger Lars Bak.

- Misforstå mig ikke. Det er da altid dejligt med en hviledag. Jeg skal ud at køre et par timer, og så skal vi slappe af på værelserne. Det har vi fortjent, lyder det fra den 35-årige dansker.

Efter de første ni etaper er den vigtigste tid for Lotto Soudal overstået, fordi holdet primært er bygget op omkring André Greipel og hans evner i spurterne.

Med bjergene lurende i horisonten må holdet formentlig finde sig i at træde lidt i baggrunden. Men der er stadig noget at køre for, påpeger Bak.

- Vi har stadig Tony Gallopin, Tim Wellens og Thomas De Gendt, der kan noget i bjergene.

- Og så lurer vi lidt på 15. etape til Valence, der muligvis kan ende i en massespurt. Det kommer an på, hvor mange hold, der vil forsøge at sætte Mark Cavendish og André Greipel af inden mål.

- Vi skal også hjælpe Greipel i pointspurterne med henblik på den grønne trøje. Vi håber, at Alberto Contador snart kommer i førertrøjen, så Peter Sagan skal koncentrere sig fuldt og helt om at hjælpe ham, siger Lars Bak.

Tour de France fortsætter tirsdag med første bjergetape i Pyrenæerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip