Bak stred forgæves - nummer 101 til Cavendish

Mon ikke de fleste cykelverdens sprintere vil møde Mark Cavendish, når de træder ind i deres personlige rum nummer 101?

Fredag tog Orwells landsmand Mark Cavendish sin sejr nummer 101 i karrieren på Giroens 13. etape. Det var samtidig hans fjerde etapegevinst i dette års Giro d'Italia.

I en alder af 27 har Cavendish samtidig sat jagten ind på Eddy Merckx' fantastiske rekord med i alt 64 etapesejre i de tre Grand Tours, Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta á España. Med fredagens sejr er Cavendish oppe på 40 sejre.

Nu er der kun fem ryttere, der har vundet flere etapesejre end Cavendish i en af de store etapeløb, og mon ikke han overhaler både Alfredo Binda (43) og Bernard Hinault (42) i løbet af denne sæson? Efter Merckx kommer Mario Cipollini med 57 og Alessandro Petacchi med 48.

Brian Holm har i et interview med Velo News spået sin engelske protegé gode chancer for at overgå Merckx:

- Til sidst er det nemt at regne ud, hvem der har vundet flest etapesejre i Grand Tour-løbene. Jeg regner med, at det bliver Cav. Hvis man kun tæller de store løb med, og han forbliver rask, så bliver det ham, spår Holm.

Danske Lars Bak var afsted i et udbrud det meste af dagen. Han sad ude i mere end 200 kilometer, men med 7 km tilbage blev danskeren hentet som en af de sidste udbrydere.

- Sidste år den 17. maj vandt jeg en etape. Det gjorde jeg ikke i år, men jeg prøvede. Jeg havde udvalgt denne her etape få forhånd, men det er svært. Cavendish og Quick Step er hurtige, og de arbejder godt.

- Jeg har knoklet i 255 km, nogle gange vinder man, nogle gange er det bare røv og nøgler. Heldigvis er der cykelløb igen i morgen, sagde en ukuelig Lars Bak til TV2, da han var kommet i mål.

Dagens Gossip