Bak stred forgæves - nummer 101 til Cavendish

Mon ikke de fleste cykelverdens sprintere vil møde Mark Cavendish, når de træder ind i deres personlige rum nummer 101?

Fredag tog Orwells landsmand Mark Cavendish sin sejr nummer 101 i karrieren på Giroens 13. etape. Det var samtidig hans fjerde etapegevinst i dette års Giro d'Italia.

I en alder af 27 har Cavendish samtidig sat jagten ind på Eddy Merckx' fantastiske rekord med i alt 64 etapesejre i de tre Grand Tours, Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta á España. Med fredagens sejr er Cavendish oppe på 40 sejre.

Nu er der kun fem ryttere, der har vundet flere etapesejre end Cavendish i en af de store etapeløb, og mon ikke han overhaler både Alfredo Binda (43) og Bernard Hinault (42) i løbet af denne sæson? Efter Merckx kommer Mario Cipollini med 57 og Alessandro Petacchi med 48.

Brian Holm har i et interview med Velo News spået sin engelske protegé gode chancer for at overgå Merckx:

- Til sidst er det nemt at regne ud, hvem der har vundet flest etapesejre i Grand Tour-løbene. Jeg regner med, at det bliver Cav. Hvis man kun tæller de store løb med, og han forbliver rask, så bliver det ham, spår Holm.

Danske Lars Bak var afsted i et udbrud det meste af dagen. Han sad ude i mere end 200 kilometer, men med 7 km tilbage blev danskeren hentet som en af de sidste udbrydere.

- Sidste år den 17. maj vandt jeg en etape. Det gjorde jeg ikke i år, men jeg prøvede. Jeg havde udvalgt denne her etape få forhånd, men det er svært. Cavendish og Quick Step er hurtige, og de arbejder godt.

- Jeg har knoklet i 255 km, nogle gange vinder man, nogle gange er det bare røv og nøgler. Heldigvis er der cykelløb igen i morgen, sagde en ukuelig Lars Bak til TV2, da han var kommet i mål.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip