Bakraoui-brødre var i amerikanernes søgelys

Skrevet af admin

25/03/2016

Dagens topnyheder

Ibrahim El Bakraoui, der sprængte sig selv i luften i Bruxelles' lufthavn i tirsdags, stod allerede inden terrorangrebet i Paris i november opført på en amerikansk liste over personer med en mulig forbindelse til terror.

Hans bror Khalid, som sprængte sig selv i luften på metrostationen Maalbeek i Bruxelles, blev sat på den samme liste kort efter Paris-angrebet.

Det oplyser kilder med kendskab til sagen til Reuters.

Nyhedsbureauet har tidligere skrevet, at begge brødre var kendt af de amerikanske myndigheder, også inden den terrormistænkte Salah Abdeslam blev anholdt for en uge siden.

Inden tirsdagens angreb i Bruxelles var belgisk politi begyndt at lede efter de to brødre, fordi det var blevet klart, at de havde forbindelse til Abdeslam.

Abdeslam, der er fransk statsborger, spillede ifølge anklagerne en vigtig rolle i terrorangrebet i Paris, der kostede 130 mennesker livet.

Fredag anholdt belgisk politi yderligere tre personer som led i efterforskningen af tirsdagens selvmordsbombeangreb i Bruxelles.

Den belgiske anklagemyndighed siger, at anholdelserne har forbindelse til en anholdelse, fransk politi foretog i Paris torsdag, hvor en mistænkt angiveligt var nået langt med planer om at gennemføre et terrorangreb.

/ritzau/Reuters