Ballade før titelforsvar

Således er hans makker, Grigor Dimitrov, ufrivilligt havnet som midtpunkt i en opsigtsvækkende ’stjernekrig mellem Serena Williams og Maria Sharapova.

I et interview for en uge siden i ’Rolling Stone Magazine karakteriserede Serena Williams sin bulgarske eks-kæreste som ’fyren med det sorte hjerte, og i weekenden svarede Maria Sharapova, der nu danner par med ham, igen.- Hvis hun (Serena Williams, red.) vil tale om personlige ting, skulle hun måske tale om sit eget forhold og sin egen kæreste, som var gift, og som nu skal skilles og har børn, sagde Maria Sharapova med henvisning til Serena Williams’ franske træner og formodede kæreste Patrick Mouratoglou.

Påvirket af ballade

Mens Frederik Løchte Nielsen ikke ønsker at udtale sig om sine Wimbledon-forberedelser, er den tidligere topspiller Martina Navratilova mere snakkesalig.

- Sagen mellem Serena og Maria klæder ingen af dem. Jeg synes, de skulle have nøjedes med at tale tennis og ikke personlige forhold på pressekonferencerne før Wimbledon, siger Martina Navratilova, der har en smule ondt af Grigor Dimitrov.

- Han stiller både op i single og double. Han er et gudsbenådet talent. Men han kan umuligt undgå at være påvirket af balladen, siger hun.

Frederik Løchte Nielsen lægger ikke skjul på, at han glæder sig til at skulle spille double med bulgareren.

- Grigors talent er enormt. Det er måske det største, jeg nogensinde har oplevet. Vi spiller en rigtig god double sammen. Han er blandt verdens 30 bedste i single og står på spring til at spille sig i top 10. Jeg bliver ikke overrasket, hvis han på et tidspunkt vinder en Grand Slam-titel. Jeg betragter det som lidt af et privilegium at spille sammen med ham. Vi har det sjovt både på og uden for banen, siger Frederik Løchte Nielsen.

Grigor Dimitrov fokuserer også på duoens gode kammeratskab.

- Vi er gode venner både på og uden for banen. Jeg synes, at Frederik er en fremragende doublespiller. Han er den ledende person i vores sammenspil. Jeg spørger ham ofte om, hvad jeg skal gøre, når vi befinder os i bestemte situationer i kampene, siger Grigor Dimitrov.

Marray ville gerne fortsætte

Da Frederik Løchte Nielsen i fjor blev Wimbledon-mester skete det i samarbejde med englænderen Jonathan Marray.

- Jeg ville gerne have spillet sammen med Frederik igen. Men da han fremover vil satse mere på single end double, er jeg gået sammen med Colin Fleming i stedet, siger Jonathan Marray, der indrømmer, at det har været en personlig omvæltning at gå fra ukendt til feteret tennisspiller.

- De seneste 12 måneder har været fantastiske for mig. Meget er forandret. Nu spiller jeg de store turneringer, og økonomisk kan jeg endelig få tingene til at hænge sammen, siger Jonathan Marray, der som belønning for sidste års triumf var blevet tildelt en plads i Centre Courts royale box, da Roger Federer åbnede Wimbledon med sejr over Victor Hanescu mandag.

Svært at gentage

Hvordan kommer det til at gå for Frederik Løchte Nielsen og Grigor Dimitrov i Wimbledon?

- Jeg håber naturligvis det bedste for Frederik. Men meget afhænger af Dimitrov. For vil han satse på doublen, hvis han når langt i single, spørger Morten Christensen, som har trænet Frederik Løchte Nielsen på det danske Davis Cup-landshold.

Den tidligere danske topspiller, Tine Scheuer-Larsen, der er i Wimbledon som kommentator på TV3 Sports direkte transmissioner, tror, at Frederik Løchte Nielsen og Grigor Dimitrov går en svær opgave i møde.

- Når det kører for dem, er de gode. Men de vil ikke i samme høje grad som tilfældet i fjor få det engelske publikums støtte, siger Tine Scheuer-Larsen.

Frederik Løchte Nielsen og Grigor Dimitrov møder i første runde det australsk-serbiske par Bernard Tomic/Viktor Troicki.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip