Ballade i retssal udsætter sag mod afsat præsident

Retssagen mod den afsatte egyptiske præsident Mohamed Mursi har udviklet sig til en farce.

Under en time inde i den indledende høring måtte dommeren afbryde retssagen, da de 14 andre tiltalte, der er anklaget ud over Mursi, begyndte at råbe slagord mod retten. Det rapporterer egyptisk stats-tv.

Det er endnu uklart, hvornår retssagen fortsætter.

Inden retssagen blev afbrudt, nåede Mohamed Mursi at erklære, at han er den retmæssige politiske leder af Egypten.

- Jeg er den legitime præsident, og jeg forlanger, at denne farce slutter, sagde Mursi.

Samtidig nægtede ekspræsidenten ifølge BBC at iføre sig en dragt, som de tiltalte skulle have på inde i retssalen.

Herefter begyndte de øvrige tiltalte at råbe "ned med militærstyret" og "ulovligt ulovligt". De konstante afbrydelser fik til sidst dommeren til at hæve retsmødet.

Mohamed Mursi er anklaget for at have tilskyndet til drab på aktivister, som i 2012 demonstrerede imod ham.

Mandag er første gang, at Mursi ses offentligt, siden han blev afsat af egyptisk militær den 3. juli. Ifølge BBC blev retssagens indledende høring filmet af egyptisk stats-tv, men den blev ikke transmitteret direkte og vil først blive vist på et senere tidspunkt.

Retssagen foregår i politiakademiet i det sydøstlige Kairo, der til lejligheden er omdannet til en retssal. Mursi blev tidligt mandag morgen fløjet til stedet i en helikopter.

Trofaste støtter til Mohamed Mursi demonstrerer foran retssalen, og egyptisk politi har afspærret et stort område omkring politiakademiet for at holde demonstranterne på afstand.

Ifølge Al Jazeera er fem Mursi-tilhængere blevet anholdt under protesterne.

Mohamed Mursi vandt Egyptens første præsidentvalg efter de mange år med Hosni Mubarak, som blev afsat ved et folkeligt oprør i 2011.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip