Ballademageren støbte sin egen piedestal

Skrevet af admin

13/06/2016

Dagens topnyheder

Er der én fodboldstjerne, som kan udtrykke sig i overskrifter, der går verden rundt på få minutter, er det Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg kom som en konge, gik som en legende, lød ordene fra Ibrahimovic, da han i maj forlod Paris Saint-Germain efter fire succesrige sæsoner med mesterskaber og målrekorder på stribe.

Der gik ikke lang tid, før han igen kom i overskrifterne, da en journalist spurgte, om han kunne overveje et skifte til Malmö FF i den bedste svenske fodboldrække.

- Jeg er for god til Allsvenskan, svarede Ibrahimovic knastørt, og ingen på pressemødet kunne sige angriberen imod.

Ibrahimovic har aldrig været bange for at sige tingene ligeud og sætte sig selv op på en piedestal. Det er blevet hans varemærke.

Og det har det altid været, fortæller Ivan Milosevic, der er fodboldpræsident i Ibrahimovic' barndomsklub, FBK Balkan.

Det var den klub i Malmø, hvor Ibrahimovic begyndte at spille fodbold som seksårig. Klubben blev dannet af jugoslaviske immigranter i 1962.

- Det eneste, Zlatan ville, var at score mål. Så nogle gange lyttede han til trænerne, men andre gange gjorde han bare, hvad han havde lyst til, siger Milosevic ifølge AFP.

- Fra morgen til aften trænede han med bolden. Han driblede, legede og spillede, spillede og spillede, forklarer Milosevic, som selv spillede på hold med Ibrahimovic.

Hasib Kilic, en tidligere træner i FBK Balkan, husker Ibrahimovic som "en ballademager, der ikke var særlig god, men hele tiden ville spille fodbold".

- Han havde altid en bold med sig. Jeg tror sågar, at han sov med den. Han blev aldrig set uden en bold. Han kæmpede med en ven om at score flest mål, siger Kilic.

Nogle af FBK Balkan-medlemmerne mener, at 34-årige Ibrahimovic har glemt barndomsklubben, efter han blev en stjerne i klubber som Ajax, Juventus, Inter, AC Milan, Barcelona og PSG.

Præsidenten afviser at gå ind i den debat, men fremhæver i stedet det faktum, at det kan lade sig gøre for unge indvandrere at nå helt til tops i fodboldverdenen.

Hvis Zlatan kunne gøre det, kan andre også, lyder mantraet i klubben, som kæmper for at tiltrække unge knægte fra indvandrermiljøet i Malmø.

- For os er det stort at spille for hans første klub, siger 19-årige Max Skarpas Torres.

Ibrahimovic, der er født i Malmø og har en kroatisk mor og en bosnisk far, har fået bygget en bane i sin barndomsbydel, Rosengård, som de unge drøner ud og spiller på efter skole.

- Alle ved, hvem Zlatan er. Derimod ved alle ikke, hvem Sveriges konge er, joker Milosevic.

Sverige indleder EM mandag klokken 18 med kampen mod Irland.

/ritzau/