Balletten Græsstrået stiler mod en turné

Det var kulminationen på seks måneders forberedelse og træning, da flere end 100 børn og professionelle kunstnere fra Syddanmark, Flensburg og Kiel forleden havde premiere på balletten Græsstrået i Koncertsalen Alsion i Sønderborg.

Det skete i forbindelse med Define-festivalen for elektronisk musik. I alt var der omkring 2000, der oplevede de to balletforestillinger 17. november og to skoleforestillinger dagen efter.

Nu har lederen af Sønderjyllands Danseakademi, Melissa Mathies, der er nøgleperson i projektet, fået samlet kostumerne og ryddet de sidste ting op, og hun kan puste lidt ud:

- Det er gået forbløffende godt. Det er mange folk, der skal spores ind på, hvad der skal foregå på scenen. Det kræver fokus og disciplin - ligesom en stor militær øvelse. Men det har også været en oplevelse af mærke, hvordan de medvirkende er blevet bidt af at gøre det så godt som muligt og har været fokuseret på det i døgndrift.  Og der har været en fantastisk opbakning fra forældre og hjælpere bag scenen - til alle fire forestillinger, siger Melissa Mathies.

I Græsståets gæstebog er der skrevet utallige begejstrede kommentarer, og mange giver udtryk for, at de er stolte af at bo i en by, der har sådan noget som dette.

Turné forberedes

Nu vil projektet bruge kræfterne på at forberede en turné i det nye år, formentlig efter sommerferien. Den vil helt sikkert gå til Esbjerg, men måske også til Kiel og Berlin.

- Vi er jo ikke et fast etableret kompagni eller teater, men nu, da vi har premieren bag os, kan vi bedre fortælle, hvad vi har at tilbyde. Lige nu er Stela Korljan (stykkets koreograf) ved at få klippet video til en DVD, som vi kan vise frem, siger Melissa Mathies, der er glad for, at Sønderborg kan være centrum for en regional kulturaktivitet.

Sønderborg Kommune støtter projektet med i alt 100.000 kroner i 2013 og 2014, ligesom Statens Kunstfond og en række private fonde og virksomheder bakker op.

Dagens Gossip