Baltimores borgmester ophæver udgangsforbud

Borgmesteren i den amerikanske by Baltimore har ophævet et natligt udgangsforbud, der blev indført efter uroligheder i kølvandet på en sort mands død i politiets varetægt.

- Mit mål har været ikke at have et udgangsforbud en dag længere end højst nødvendigt. Jeg mener, vi har nået det punkt i dag, skriver Stephanie Rawlings-Blake på Twitter.

Den offentlige anklager i Baltimore tiltalte fredag seks politibetjente for at have været medvirkende til, at den 25-årige Freddie Gray døde under en polititransport den 12. april.

Udgangsforbuddet har været i kraft fra klokken 10 aften til klokken fem om morgenen.

I den forgangne uge har der under protester i gaderne været plyndringer og ildspåsættelser. Det startede mandag og var en brat ende på de ellers hidtil fredelige demonstrationer efter Freddie Grays død tidligere i april.

Han døde som følge af en skade på rygsøjlen, som han ifølge de retsmedicinske undersøgelser pådrog sig under transporten i et salatfad.

Lørdag var der på ny store demonstrationer i Baltimore, men i modsætning til de foregående dages protester foregik de fredeligt.

Alligevel anholdt politiet i Baltimore mindst en snes mennesker for at overtræde udgangsforbuddet.

Baltimore ligger i staten Maryland, og statens guvernør, Larry Hogan havde opfordret til at gøre søndag til en dag med bønner og forsoning.

Freddie Grays død i politiets varetægt kommer efter en stribe andre dødsfald blandt sorte, der har været i nærkontakt med amerikansk politi, fra Ferguson i Missouri, over Cleveland i Ohio til New York.

Det amerikanske justitsministerium har i flere tilfælde påvist, at der i en række politikorps eksisterer en rådden og fordomsfuld kultur, som især rammer sorte.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip