Baltimores borgmester ophæver udgangsforbud

Borgmesteren i den amerikanske by Baltimore har ophævet et natligt udgangsforbud, der blev indført efter uroligheder i kølvandet på en sort mands død i politiets varetægt.

- Mit mål har været ikke at have et udgangsforbud en dag længere end højst nødvendigt. Jeg mener, vi har nået det punkt i dag, skriver Stephanie Rawlings-Blake på Twitter.

Den offentlige anklager i Baltimore tiltalte fredag seks politibetjente for at have været medvirkende til, at den 25-årige Freddie Gray døde under en polititransport den 12. april.

Udgangsforbuddet har været i kraft fra klokken 10 aften til klokken fem om morgenen.

I den forgangne uge har der under protester i gaderne været plyndringer og ildspåsættelser. Det startede mandag og var en brat ende på de ellers hidtil fredelige demonstrationer efter Freddie Grays død tidligere i april.

Han døde som følge af en skade på rygsøjlen, som han ifølge de retsmedicinske undersøgelser pådrog sig under transporten i et salatfad.

Lørdag var der på ny store demonstrationer i Baltimore, men i modsætning til de foregående dages protester foregik de fredeligt.

Alligevel anholdt politiet i Baltimore mindst en snes mennesker for at overtræde udgangsforbuddet.

Baltimore ligger i staten Maryland, og statens guvernør, Larry Hogan havde opfordret til at gøre søndag til en dag med bønner og forsoning.

Freddie Grays død i politiets varetægt kommer efter en stribe andre dødsfald blandt sorte, der har været i nærkontakt med amerikansk politi, fra Ferguson i Missouri, over Cleveland i Ohio til New York.

Det amerikanske justitsministerium har i flere tilfælde påvist, at der i en række politikorps eksisterer en rådden og fordomsfuld kultur, som især rammer sorte.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip