Ban efter drab af FN-styrker: Sudan må handle nu

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon siger, at Sudans regering bliver nødt til at gøre noget for at standse et stigende antal drab på FN's fredsbevarende styrker i landets uroplagede Darfur-region.

I løbet af de seneste seks måneder har mindst 14 af de fredsbevarende soldater mistet livet i regionen. Senest blev to soldater fra henholdsvis Jordan og Senegal søndag dræbt i et bagholdsangreb.

- Generalsekretæren er dybt rystet over at høre om endnu et væbnet angreb begået af ukendte voldsmænd mod en konvoj fra Den Afrikanske Union og FN's fælles operation i Darfur, siger FN-talsmand Martin Nesirky.

Ud over drabene på de to FN-soldater blev en af de angribende mænd dræbt, mens en anden blev såret, fortæller talsmanden.

Sudans regering har ikke fået fat i de skyldige bag de tidligere angreb mod FN-styrkerne, som skruppelløse stammefolk bliver beskyldt for at stå bag.

- Generalsekretæren fordømmer dette kujonagtige angreb på Unamid-styrkerne og forventer, at Sudans regering i en fart sørger for at stille de skyldige for dette og tidligere angreb til ansvar, siger talsmanden.

I sidste måned blev en FN-soldat fra Rwanda dræbt i et lignende bagholdsangreb i det nordlige Darfur, hvor der har været stridigheder i omkring et årti.

Et oprør mod regeringen i Khartoum begyndte i 2002, og ifølge FN har mindst 300.000 mennesker siden mistet livet.

En konflikt mellem arabiske strammer menes at være skyld i en ny voldsbølge i området i år. Hundredvis af mennesker er blevet dræbt i sammenstød mellem forskellige strammer og militser.

FN og Den Afrikanske Union har tilsammen flere end 25.000 fredsbevarende soldater i landet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip