Ban Ki-moon hylder modigt egyptisk folk

Han gjorde det først og fremmes ved at bifalde »det dybe mod og engagement«, som det egyptiske folk har vist ved at forsøge at ændre tingenes tilstand ved fredelige demonstrationer. Men Ban Ki-moon løftede også en pegefinger over for det egyptiske folk og understregede, at de også har et ansvar.

»I lyset af de nuværende spændinger og risikoen for vold så mener generalsekretæren, det er afgørende, at alle parter i Egypten, både dem ved magten og de der protesterer på gaden, seriøst skal genoverveje deres handlinger og retorik,« lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP i en pressemeddelelse fra Ban Ki-moon.

Fredag kom det igen til kampe mellem tilhængere og modstandere af den afsatte præsident Mohamed Morsi.

Derudover blev fem militante islamister dræbt i en eksplosion syd for den egyptiske by Rafah nær den israelske grænse, skriver Reuters, som citerer det statslige nyhedsbureau, MENA, for oplysningerne.

Ifølge kilder skyldtes eksplosionen et missilangreb fra Israel mod de bevæbnede militante, som, man mener, planlagde at affyre raketter mod Israel. Men der er også meldinger om, at eksplosionen skyldtes en ødelagt affyringsrampe, som skulle bruges til at affyre raketter mod Israel. Det egyptiske militær oplyser imidlertid, at der skulle være tale om to eksplosioner nær grænsen.

Dagens Gossip