Ban Ki-moon: Massakre-bagmænd skal stilles til ansvar

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, fordømmer i stærke vendinger søndagens voldsomme angreb ved en park i den pakistanske by Lahore, hvor mindst 65 mennesker mistede livet.

- Generalsekretæren fordømmer stærkt selvmordsbombningen i dag ved Gulshan-e-Iqbal, lyder det i en meddelelse fra FN, hvor sydkoreaneren kondolerer over for ofrene og deres familier.

- Generalsekretæren opfordrer til hurtigt at få stillet gerningsmændene til ansvar i overensstemmelse med menneskerettighederne.

Samtidig opfordrer Ban Ki-moon til, at regeringen i Pakistan sikrer indbyggernes sikkerhed, herunder sikkerheden for "religiøse minoriteter".

Pakistansk Taliban har taget skylden for angrebet, hvor der foruden de mange dræbte også er hundredvis af sårede.

Eksplosionen skete, mens mange kristne familier var ved at fejre påske i parken. I en udtalelse siger Taliban, at netop kristne var mål for angrebet.

Adskillige børn menes at være blandt de omkomne.

Den indiske premierminister, Narendra Modi, har ringet til sit pakistanske modstykke for at sige, at "det indiske folk står sammen med dets pakistanske brødre i denne sorgens stund".

Pakistan har i årevis været plaget af Taliban-bevægelsens militante oprør mod staten, voldelige kriminelle grupper og sekterisk vold.

Tidligere i marts blev mindst 16 mennesker dræbt i et bombeangreb på en bus i regionen Peshawar.

I slutningen af januar angreb Taliban Bacha Kahn-universitetet i det nordvestlige Pakistan. Angrebet kostede 25 mennesker livet, og omkring 60 blev såret.

Lahore har hidtil været relativt forskånet for terrorangreb, da området ligger mod grænsen til Indien og ikke tæt på det omstridte nordvestlige område, hvor lokale klaner har kontrollen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip