Bananer, vindruer og æbler kan lokke undslupne aber i bur

Skrevet af admin

12/04/2016

Dagens topnyheder

Munkeholm Zoo har forsøgt at bedøve fire undslupne berberaber med sovemedicin skjult i bananmos. Men det er endnu ikke lykkedes at lulle aberne i søvn.

- Den ene abe har spist hele skidtet, fortæller zoo-direktør Benny Johansen tirsdag eftermiddag.

- Men her en time senere løber den stadigvæk rundt. Dyrlægen fatter ikke, hvorfor det ikke virker, siger han.

Berberaberne tog lørdag flugten fra deres bur. Det lykkedes dem at pille hul i en rådden træplade i buret.

To af dem har siden tilsyneladende taget turen ind til den nærliggende by Balle, men en af dem er kommet tilbage igen.

Nu sidder tre af aberne højt oppe i trætoppene i et lille stykke tæt skov ved en gammel gård i nærheden af den zoologiske have.

Man har tidligere forsøgt at skyde aberne ned med bedøvelsespile, men de sidder for højt oppe, til at man kan ramme dem.

Munkeholm Zoo forsøger sig tirsdag eftermiddag med noget stærkere sovemedicin. Der er lagt et underlag ud, så berberaberne ikke slår sig, hvis de falder.

- Det er noget stærkt noget. Hvis det ikke lykkes i dag, hvad jeg efterhånden ikke tror ret meget på, så vil vi i aften eller i morgen bygge et stor bur, siger zoo-direktøren.

Aberne skal lokkes ind i buret, som laves af trådnet, med bananer, æbler, vindruer og jordbær.

- Søde frugter er et godt lokkemiddel. Vi lægger en masse gode ting derind og håber, at vi kan lokke dem ind. Så laver vi en låge, som vi kan få til at klappe i, siger zoo-direktøren.

Folk i lokalområdet har både ringet og været forbi for at tilbyde deres hjælp. Men der er desværre ikke så meget at gøre ud over at bruge bedøvelsespile eller lave bure til at fange aberne i.

Berberaberne har boet sammen i Munkholm Zoo i fire år og er købt fra andre zoologiske haver. De har aldrig før været ude af fangenskab.

/ritzau/