Banankasse-narko i Aarhus - formentlig kokain

Østjyllands Politi har holdt kortene tæt til kroppen efter fundet af hvidt pulver i banankasser på Coops lager i Hasselager.

Men nu oplyser lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet, Merete Olesen, at det drejer sig om 40 kilo, der formentlig er kokain.

- Vi formoder, at det er kokain, og det drejer sig om cirka 40 kilo, siger Merete Olesen til Ritzau.

De første undersøgelser peger på, at det er kokain, men politiet afventer svar fra de endelige undersøgelser, før de vil melde ud, om der helt sikkert er tale om den sydamerikanske narko.

Stoffet lå i grønne armytasker, som var skjult mellem bananerne.

Fundet af de 40 kilo i Aarhus skete godt en uge før, at der blev fundet 125 kilo kokain på Coops lager i Brøndby. Her var det også ansatte, som fandt det hvide pulver i banankasser fra Colombia.

Politiet i Østjylland undersøger nu, om der er en sammenhæng mellem de to fund. Men også et andet fund af 100 kilo narko - formentlig kokain - på containerhavnen i Aarhus kort før påske undersøges i forbindelse med banankasse-narkoen.

- Vi efterforsker fundet både nationalt og internationalt. Helt konkret kigger vi blandt på, om der er sammenhæng med fundet på Vestegnen og fundet på havnen i Aarhus, fortæller vicepolitiinspektør Merete Olesen.

Bananerne kom fra Colombia, men rejsen til de danske supermarkeder er lang med flere stop undervejs.

I første omgang skal efterforskerne blotlægge hele transporten i et forsøg på at finde frem til modtagere og afsendere af kokain-lasterne, som efter danske forhold er helt usædvanlig stor.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip