Bananmos med bedøvelse bed ikke på undslupne aber

Skrevet af admin

11/04/2016

Mest læste i dag

Det er mandag middag endnu ikke lykkedes Munkholm Zoo på Djursland at indfange fire berberaber, der har været på springtur siden lørdag.

To af dem sidder fortsat højt oppe i toppen af nogle nærliggende træer, mens to andre tilsyneladende har taget turen ind til den nærliggende by Balle.

Munkholm Zoo diskede ellers op med bananmos med sovemedicin mandag morgen. Og aberne var også nede og smage på sagerne. Men den iblandede dosis af bedøvelse var tilsyneladende ikke stor nok.

- Lidt over otte mandag morgen stillede vi bananmos frem med bedøvende sovemedicin. De kom også frem og åd af det. Men de faldt ikke i søvn, fortæller zoo-direktør Benny Johansen.

Medarbejdere fra den zoologiske have på Djursland er først på eftermiddagen på vej for at hente en ny portion sovemedicin, og så gør man senere på eftermiddagen et nyt forsøg - denne gang med dobbelt dosis i bananmosen.

Samtidig er man klar til at lægge et underlag ud, så aberne falder blødt, hvis de falder i søvn oppe i trætoppen.

De fire aber i trætoppene er dog nu blevet til to aber. To andre er nemlig stukket af og er set ved Balle.

- Det er ærgerligt, at de ikke er holdt sammen, og at der nu er to, der angiveligt er rendt ind til Balle, siger Benny Johansen.

Den ultimative løsning - at skyde og dermed aflive aberne - er endnu ikke på tale.

- Der er vi slet ikke kommet til endnu. Vores plan B er at bygge et bur omkring træerne, og så stille den abe, der ikke er rendt væk, i et bur ved siden af for at lokke de andre frem, siger Benny Johansen.

Det er dog heller ikke en løsning, han er meget for.

- Den tilbageværende abe vil jo blive frygtelig ked af at sidde der i et lille bur, siger zoo-direktøren, der nu håber, at den dobbelte dosis sovemedicin kan få de to aber i trætoppene til at falde i søvn.

Aberne tog lørdag flugten fra deres bur, fordi det lykkedes dem at pille hul i en rådden træplade i buret.

/ritzau/