Band-sorg: Sanger og guitarist dør samme dag

Skrevet af admin

01/02/2016

Mest læste i dag

Det var et hårdt slag, da rockbandet Jefferson Airplane torsdag måtte sige farvel til to af de mennesker, der havde givet bandet musikalsk liv. Sanger og medstifter af bandet Paul Kantner døde 74 år gammel, ligesom bandets første sangerinde Signe Anderson også døde som 74-årig.

Marty Balin, som var medstifter og i sin tid fik Signe Anderson med på Jefferson Airplane-vognen, mindedes sine tidligere bandmedlemmer på Facebook.

- En sød dame er gået bort. Jeg forestiller mig, at hun og Paul vågnede op i himlen og sagde "Hey, hvad laver du her? Lad os starte et band", og så snart det var sagt, kom Spencer (Dryden, bandets afdøde trommeslager, red.) og var med, skriver den 74-årige musiker på Facebook.

Paul Kantner døde efter længere tids skrantende helbred af organsvigt. Ifølge Billboard havde også Signe Anderson døjet med helbredsproblemer.

- Signe var en af de stærkeste personer, jeg nogensinde har mødt. Hun var vores mor i de tidlige dage med Jefferson Airplane. Hun var fornuftens stemme ved mere end en lejlighed. Og et vigtigt medlem af en dysfunktionel familie, skriver guitarist Jorma Kaukonen om bandets første kvindelige sangerinde på sin blog og fortsætter:

- Hun brokkede sig aldrig og var altid en sand fornøjelse. Du vil altid leve i mit hjerte.

Signe Anderson forlod Jefferson Airplane, efter at have født sit første barn. I stedet blev Grace Slick sangerinde i bandet.

Se Balins opslag her: https://www.facebook.com/martybalinmusic/photos/a.252169534910288.58775.159797187480857/813384418788794/?type=3&theater

Og Kaukonens blogindlæg her: http://jormakaukonen.com/cracksinthefinish/?p=5328

/ritzau/FOKUS