Bandefolks luksusbiler beslaglagt

»Vi har en forventning om at beslaglægge flere biler, så aktionen fortsætter de kommende dage,« fortæller politiinspektør Kim Kliver, leder af Task Force Øst.

Der er fortrinsvis tale om leasingbiler, som er lejet af personer inden for rocker- og bandemiljøerne. Det er SKAT, der ifølge politiet har anmodet om beslaglæggelserne, som en dommer har givet grønt lys for, men hos SKAT har man ingen yderligere oplysninger om, hvad der ligger til grund for aktionen.

»Det er en række enkeltsager, vi ikke kan kommentere på,« lyder det fra pressevagten i SKAT tirsdag eftermiddag.

Kim Kliver kan heller ikke komme nærmere ind på årsagen til beslaglæggelserne.

»De nærmere årsager bag anmodningerne kan jeg ikke komme ind på. Vi forholder os blot til, at SKAT har bedt om beslaglæggelse af en række biler, og en dommer har fundet grundlag for det,« siger politiinspektøren.

Han oplyser dog, at beslaglæggelserne relaterer sig til en igangværende efterforskning, som han ikke kan komme nærmere ind på.

Aktionen er led i SKATs såkaldte »Al Capone-indsats« mod rocker- og bandemiljøerne.

»Det er klart, at vi udnytter chancen, hvis nogle kører uberettiget rundt i luksuskøretøjer og signalerer, at de er mere, end de reelt er. Der har vi i forhold til Al Capone-indsatsen en forpligtelse til at ramme rocker- og bandemedlemmer på deres økonomi og på de statussymboler, der betyder så meget for dem,« siger Kim Kliver.

Han understreger, at der blandt de 21 beslaglagte biler også er enkelte biler, der har været leaset til »almindelige mennesker« uden for rocker- og bandemiljøerne.

Ingen er blevet anholdt i forbindelse med beslaglæggelserne tirsdag.

Dagens Gossip