Bandeleder får otte år for drabsforsøg på Bandidos

En 25-årig bandeleder fra Black Cobra blev tirsdag ved Retten i Roskilde idømt otte års fængsel for at have beordret et skyderi mod en tatovørforretning i Køge i februar sidste år.

En 16-årig dreng er idømt fire års fængsel og betinget udvisning for drabsforsøg, oplyser anklager Thomas Hugger, Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er spændende, at det denne gang er lykkedes at få dømt en bagmand. Normalt får man kun fat i de små fisk, siger Thomas Hugger til Ritzau.

Skuddene mod den Bandidos-relaterede tatovørforretning State of Grace på Nørre Boulevard i Køge faldt den 2. februar om aftenen.

Drabsforsøget blev udført af to teenagere, der affyrede skud, mens de kørte forbi tatovørforretningen på en scooter.

Ingen blev ramt ved angrebet, da de fire personer, der var til stede i butikken, formåede at flygte gennem baglokalet.

På tidspunktet for drabsforsøget var føreren af scooteren, den nu dømte Ilham Kakar, 15 år, mens han havde en 14-årig bag sig som passager.

Det var den 14-årige, der affyrede skud mod forretningen, men da han var under den kriminelle lavalder, har han ikke været for retten, men er i stedet overgivet til de sociale myndigheder.

Kort inden skudepisoden mødtes de to teenagere med den skyldige 25-årige Oruc Türkoglu, som ifølge retten ubestridt er ledende medlem af bandegruppen Black Cobra, og som retten har fundet det bevist, gav drengene instruktioner om, hvordan angrebet skulle udføres.

Den 25-årige ankede sin dom på stedet, mens den 16-årige tog betænkningstid. Han overvejer nu sammen med sin forsvarer, om også han vil anke.

/ritzau/

Dagens Gossip