Bandeleder risikerer terrorsag

»Jeg har været med på slagmarken med Store Abde og filmet det. Intet bliver skjult i dokumentaren,« siger den danske journalist Nagieb Khaja, der har solgt filmen til DR2.

Med optagelserne risikerer Store Abde, der i Syrien sluttede sig til gruppen Ahrar al-Sham, at få en terrorsag på halsen. PET oplister i et nyligt notat Ahrar al-Sham under »terrorgrupper i Syrien« og beskriver gruppen som »militant islamistisk«.

Jørn Vestergaard, professor i strafferet, på Københavns Universitet, vurderer, at deltagelse i kamphandlinger i Syrien kan være en overtrædelse af terrorlovgivningen:

»Hvis han er aktivt med i gruppen, hvis det er en terrorgruppe, og hvis han er klar over det, så er det en overtrædelse af terrorparagrafferne i straffeloven. Når han ligefrem har våben i hånd på optagelserne, så er vi i givet fald klart inde i kernen af terrorparagrafferne.«

Ahrar al-Sham står ikke opført på internationale terrorlister, men dette er ikke afgørende for en eventuel dansk terrorsag, for det er i så fald en dansk dommer, der skal tage stilling til, om Ahrar al-Sham er en terrorgruppe eller ej.

»Danskere, som træner og kæmper i Syrien, risikerer at blive straffet for overtrædelse af terrorloven,« lyder det fra PET.

Rigspolitiet kalder oplysningerne om optagelserne af Store Abde, der er marokkansk statsborger, for »interessante«:

»Vi vil selvfølgelig holde øje med de informationer, som vi kan få, og så vil vi vurdere, hvilke skridt vi skal tage,« siger kommunikationsrådgiver Carsten Andersen fra Rigspolitiet.

Berlingske har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Abderrozak Benarabe.

Dagens Gossip