Bandeleders forsvarer: Anklager har tabt slagsmålet

Tre år og seks måneder skal den 27-årige formodede leder af bandegrupperingen Loyal To Familia, Shuaib Khan, i fængsel, efter at han lørdag ved Retten på Frederiksberg er blevet dømt for et brutalt overfald.

Det er den strengeste straf, der blev givet til de i alt 10 dømte bandemedlemmer, og det er et nederlag for anklager Kia Reumert, mener Khans forsvarer, Michael Juul Eriksen.

- Som jeg ser det, taber anklagemyndigheden dette slagsmål, fordi der blev krævet tre år til alle tiltalte, siger han og uddyber:

- Det er ikke en stor sejr for anklageren. Straffen ligger tættere på forsvarets påstand. Hun taber spørgsmålet om bandeparagraffen, hvilket kunne have fordoblet straffen.

Ifølge Kia Reumert var der tale om et led i bandekonflikten, da to mænd i februar blev brutalt overfaldet i deres bil.

En større gruppe mænd gik løs på de to ofre, som blev overdænget med slag og spark.

Passageren blev stukket adskillige gange med en kniv og pådrog sig stiksår og stiklæsioner på armene, fingrene og venstre lår. Bilens chauffør blev desuden slået i hovedet med en Maglite-lommelygte.

Politiet mente, at de to ofre blev overfaldet, fordi Loyal To Familia-medlemmerne troede, at mændene tilhørte banden Værebros Hårde Kerne. Det viste sig dog ikke at være tilfældet.

Selv om Shuaib Khans straf er den strengeste, der er blevet givet, udgør den egentlige straf for hans rolle i overfaldet kun seks måneder.

De resterende tre år er en reststraf fra 2008, hvor han blev idømt otte års fængsel for dødsvold. Og det glæder Michael Juul Eriksen.

- Vi ville meget gerne have haft min klient frifundet, fordi han faktisk forsøgte at stoppe overfaldet. Det har flere af de andre også forklaret i retten. Men når det er sagt, har han fået minimal straf for det her.

- Man er gået målrettet efter min klient. Jeg er glad for, at han ikke har fået seks år og udvisning, som anklageren lagde op til, siger han.

Der er ifølge Michael Juul Eriksen stor mulighed for, at han vil forsøge at få sin klient frifundet ved landsretten. Både hans klient og ni andre dømte har bedt om betænkningstid, før de beslutter, om dommen bliver anket.

De ni andre bandemedlemmer blev idømt mellem 10 måneder og halvandet års fængsel. En blev frifundet.

/ritzau/

Dagens Gossip