Bandemedlem dømt til anbringelse for drabsforsøg

Skrevet af admin

28/02/2014

Dagens topnyheder

En 27-årig mand blev det tilfældige offer, da det 4. januar kom til skyderi på Finsensvej på Frederiksberg.

Sammen med sin bror var han ved at krydse gaden, da en bil pludselig gassede voldsomt op og kørte imod dem. De trak sig lidt tilbage, og samtidig lød der skud. Den 27-årige blev ramt i hovedet, men slap relativt heldigt fra episoden.

Fredag blev en 25-årig mand dømt for drabsforsøg mod den mand, som skuddene var tiltænkt. Retten på Frederiksberg fandt, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket, og han blev idømt anbringelse på psykiatrisk hospital på ubestemt tid.

To andre unge mænd, som var med den 25-årige mand, blev kendt skyldige i at bringe andres liv eller førlighed i fare. Den ene blev dømt til psykiatrisk behandling, mens den anden fik et års fængsel.

- Retten fandt, at de to tiltalte ikke havde forsæt til drabsforsøg, men måtte have indset, at det var overvejende sandsynligt, at den medtiltalte, som blev dømt for drabsforsøget, ville medbringe og kunne finde på at bruge en pistol, oplyser anklager Kristoffer Petersen fra advokaturen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi i en pressemeddelelse.

En fjerde mand, der blev fundet skyldig i at brænde flugtbilen af sammen med den 25-årige, blev idømt ni måneders fængsel.

Alle fire mænd har tilknytning til banden Black Cobra.

/ritzau/