Bandemedlem i retten: Jeg førte kniven

Skrevet af admin

20/11/2013

Dagens topnyheder

Sagen mod 11 medlemmer af banden Loyal to Familia har onsdag taget en overraskende drejning.

De unge mænd er alle tiltalt for at stå bag et særdeles voldsomt overfald og røveri mod to mænd på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter en sen aften tilbage i februar.

Onsdag eftermiddag erkender den 22-årige AD, at han stak det ene offer adskillige gange med en kniv.

- Jeg havde en kniv i lommen. Og uden at jeg tænker en ekstra gang over det, så får han nogle stiklæsioner i hånden og på låret og sådan, forklarer AD.

Erkendelsen er ny for anklager Kia Reumert, da AD ikke tidligere har tilstået knivstikkeriet over for politiet.

- Jeg har et princip om, at jeg ikke udtaler mig til politiet. Det er noget andet at forklare sig for en dommer, siger AD.

Ifølge anklageskriftet skete overfaldet, da de to mænd kom kørende i en bil og pludselig blev omringet og stoppet af tre biler ført af de tiltalte.

Ud over tiltalen for grov vold og røveri har anklagemyndigheden valgt at bringe den særlige bandeparagraf i spil, der i visse tilfælde giver mulighed for at fordoble en straf, hvis en forbrydelse er begået i et opgør mellem to bander.

AD hævder dog, at overfaldet skete efter en disputs i trafikken.

- Der sker et eller andet i trafikken. Men jeg kan ikke huske, hvis skyld det er. Men der er nogen, der kører ud for nogen. Og den bil, jeg sidder i, bremser så hårdt op foran ofrene der.

- Så springer nogle af os ud af bilerne og river ham chaufføren ud. Og så havde jeg fri passage ind til medpassageren, som jeg havde haft øjenkontakt med, da vi stadig kørte, forklarer AD om øjeblikket inden knivstikkeriet, der fandt sted inde i bilen.

Ofrene har senere vist sig ikke at have tilknytning til en rivaliserende bande, men politiet mener, at de tiltalte opfattede dem som medlemmer af banden Værebros Hårde Kerne.

Ligesom tiltalte IAK på 21 år nægter AD at udtale sig om Loyal to Familia, LTF, og de andres del i overfaldet.

- Jeg har fortalt, at jeg er del af LTF, og så har jeg ikke mere at sige om det, siger han.

Ni af de tiltalte nægter sig skyldige, mens to erkender sig delvist skyldige. Fire kræves udvist for bestandigt.

/ritzau/