Bandemedlem varetægtsfængslet for drab

Retten på Frederiksberg fængslede ham i fire uger, heraf 14 dage i isolation, ligesom også ni andre mænd med tilknytning til LTF blev sendt bag tremmer i fire uger for drabsforsøg og grov vold oven på torsdagens bandeaktion på Sjælland, hvor i alt 36 blev anholdt.

I forvejen er han tiltalt for knivdrabet på den 21-årige Jon Patorra i september 2012, og retten er i øjeblikket ved at finde en dato for den sag, forklarer leder af drabsafdelingen hos Københavns Politi, Jens Møller, til Berlingske Nyhedsbureau.

27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi blev ramt af to skud, da han 20. februar om aftenen forlod sin arbejdsplads Drømmeland på Finsensvej på Frederiksberg. Dagen efter døde han af sine kvæstelser og blev dermed det andet offer, som den verserende bandekonflikt krævede.

Ifølge bt.dk blev den 19-årige desuden sigtet for grov vold, trusler og afpresning af tre hashhandlere, som arbejdede for ham. Og endelig blev han sigtet i forbindelse med en skudepisode på Lundtoftegade på Nørrebro 10. marts, hvor der blev åbnet ild mellem LTF og Lundtoftegade-grupperingen MOB Lunden. I alt 28 skud blev affyret, men ingen kom til skade.

Yderligere syv af de varetægtsfængslede LTF-medlemmer er blevet fængslet i fire uger for drabsforsøg i samme sag. Selv om fire vil have afgørelsen prøvet ved landsretten, er anklageren tilfreds.

»Vi er meget tilfredse med, at Københavns Byret valgte at varetægtsfængsle alle syv personer. De er begrundet mistænkt for overtrædelse af den rejste sigtelse for forsøg på manddrab,« siger Ulrich Thomsen fra Advokatur for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi.

De sidste to blev fremstillet ved Retten på Frederiksberg for drabsforsøget i februar på Københavns Tekniske Skole i Nordvestkvarteret sammen med tre andre. De skal angiveligt have stukket en person flere steder på kroppen med en kniv. Baggrunden for varetægtsfængslingen blev dog alene en anklage for grov vold.

De skal sidde bag tremmer indtil 31. maj.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip