Bandemedlemmer får stor strafrabat for drabsforsøg

Skrevet af admin

04/11/2014

Mest læste i dag

Det viste sig at være en god idé for seks drenge og mænd fra banden Værebros Hårde Kerne at anke en dom for drabsforsøg til Østre Landsret.

Landsretten afviser nemlig, at der var tale om drabsforsøg og dømte i stedet de seks for at bringe andres liv og førlighed i fare. Dermed opnår de seks tiltalte en betydelig nedsættelse af straffen, som blev udmålt tirsdag.

Retten i Glostrup dømte i december sidste år de seks for drabsforsøg efter en skudepisode i forbindelse med konflikten mellem banderne Værebros Hårde Kerne og Loyal To Familia.

Det var en dengang 27-årig mand, der beordrede to daværende undersåtter på 17 og 18 år, til at skyde mod en lejlighed i Skovlunde ved København. De to inddrog derefter tre drenge på blot 15, 16 og 16 år i planen.

Den nu 28-årige bagmand, Hevres Sadi, er idømt seks års fængsel mod 12 år i byretten. Hans to håndlangere, Bayram Avci på 19 år og Emre Kart på 20 år, fik hver ni års fængsel i byretten, men i landsretten blev det kun til henholdsvis tre et halv års fængsel og to et halvt år.

- Min klient (Bayam Avci, red.) har fået fem et halvt år tilbage af sit liv. Den her sag skulle aldrig være rejst som drabsforsøg til at begynde med, siger advokat Jesper Storm Thygesen til Ritzau.

De tre drenge, der deltog i skyderiet, fik hver seks års fængsel i byretten. De fik hver to års fængsel i landsretten, oplyser forsvarsadvokat Mette Grith Stage, som kalder dommen "en begmand til anklagemyndigheden".

De fem teenagere kørte 3. marts sidste år omkring klokken 03.45 til Skovlunde og affyrede mindst syv skud gennem vinduet til en lejlighed i Blokhaven, hvorfra de troede, at rivalerne fra Loyal To Familia solgte hash.

Men kumpanerne tog fejl af adressen og skød mod det forkerte vindue, så projektilerne bragede ind i et soveværelse, hvor en mand lå og sov med sin datter lige under vinduet.

Skudepisoden blev optaget af overvågningskameraer, da politiet på daværende tidspunkt havde en efterforskning rettet mod den lejlighed, hvorfra der blev solgt hash.

I Retten i Glostrup blev de seks mænd idømt strenge straffe for drabsforsøg. Straffene blev ekstra hårde, fordi forbrydelsen skete som led i et bandeopgør.

/ritzau/