Bandemedlemmer risikerer 12 års fængsel for drabsforsøg

To 20-årige bandemedlemmer blev fredag eftermiddag i Retten i Glostrup hver idømt 10 års fængsel for blandt andet drabsforsøg og brandstiftelse.

Dommen er ekstra hård, da bandebestemmelsens paragraf 81 A, der giver hårdere straffe til banderelaterede forbrydelser, er trådt i kraft.

- Umiddelbart ser det ud til, at bandebestemmelsen har lagt tre år oven i deres straf, fortæller anklager Peter Godsk til Ritzau.

Om eftermiddagen den 18. marts kom de to unge mænd kørende i en sort Citroën C3 ved Triumfvej i Bagsværd. Her passerede de en 17-årig dreng, der stod foran et pizzeria. Mændene rullede vinduet ved bagsædet ned og affyrede en salve skud mod drengen.

Det lykkes dog ikke mændene at ramme den 17-årige. I stedet gik et skud gennem ruden til pizzeriaet, mens tre skud ramte en holdende bil.

De to 20-årige flygtede fra stedet. Senere blev bilen fundet brændende i en cykeltunnel under Gladsaxe Møllevej.

Ifølge anklageskriftet var skyderiet et led i konflikten mellem banderne Loyal To Familia (LTF) og Værebros Hårde Kerne (VHK).

De to dømte valgte fredag at anke dommen til frifindelse.

En tredje person - en 21-årig mand - var også tiltalt i sagen. Men han blev fredag frikendt i retten. Han fik dog en bøde på 3000 kroner for besiddelse af 10 gram hash.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip