Bandemedlemmer skal dømmes i topsikret retssal

Regeringen vil i næste uge fremsætte forslaget om at bygge en ny retssal i forbindelse med Vestre Fængsel i København, hvor de farlige bandemedlemmer typisk sidder varetægtsfængslet. Her vil de kriminelle ikke være i stand til at true vidner og ofre, fastslår justitsminister Morten Bødskov (S).

»Vi har set, at særligt omkring Københavns Byret er der et kæmpe sikkerhedsopbud, når vi har haft større sager med bandemedlemmer. Det koster mange penge at sikre, at sagen kan køre, så nu vil vi skabe nye rammer for de særligt udsatte retssager,« fortæller han.

Den sikrede retssal er blot et af flere initiativer i regeringens bandeindsats. På Socialdemokraternes kongres i Aalborg lørdag fortalte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at partiet også overvejer at forhindre prøveløsladelse af bandemedlemmer, når bandekonflikterne raser.

»Vi skal sætte hårdere ind over for skydevåben i det offentlige rum. Og måske er det i virkeligheden en dårlig ide, at bandemedlemmer kan blive prøveløsladt eller komme på udgang, når deres venner udenfor har travlt med at bekrige hinanden,« sagde statsministeren.

Morten Bødskov forklarer, at overvejelsen indgår i den samlede indsats mod bandekriminalitet.

»Vi laver et servicetjek af hele området og undersøger blandt andet, om der er behov for at skærpe straffene. I den forbindelse ser vi også på, om det vil give mening at ændre reglerne omkring prøveløsladelse,« siger han.

Regeringen har afsat i alt 200 millioner kroner til bekæmpelse af økonomisk kriminalitet.

Dagens Gossip