Banditter med økser brød ind i nordvestjysk bank

Andelskassen i Koldby i Thy i Nordvestjylland blev torsdag eftermiddag udsat for et røveri af tre maskerede mænd med økser, der gik på rov i private bankbokse.

Det fortæller Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Ritzau.

- Det virker som et typisk såkaldt "lukkerøveri", hvor gerningsmændene er kommet ind via personalekantinen, mens personalet er ved at lukke ned og pakke sammen. Pludselig står tre mænd med økser i banken.

Anmeldelsen fra banken tikkede ind torsdag klokken 17.11. Banken lukkede klokken 17. Gerningsmændene var i banken i nogle minutter og slap af sted med et udbytte, som politiet ikke ønsker at gå i detaljer om.

- Det holder vi for os selv, siger politikommissær Christian Toftemark fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet formoder, at de tre personer, der var inde i banken, har fået hjælp af en fjerde person, der opholdt sig uden for pengeinstituttet under røveriet. De flygtede fra stedet i bil ifølge vidner.

- Der var tre inde i banken, og så har vi en formodning om, at der har været en mere i bilen eller udenfor, fortæller Christian Toftemark.

- Vidner har forklaret, at de har set en mørk personbil - muligvis en stationcar - køre væk fra banken i meget høj fart kort efter røveriet. Vi ved ikke, hvor den så er kørt hen derefter, lyder det videre.

To af gerningsmændene bar elefanthuer, mens en tredje havde en hvid maskering for ansigtet og en kasket med rød skygge på hovedet.

Hændelsen skete tæt på et valgsted, så politiet håber, at opmærksomme borgere har set eller hørt noget - eksempelvis den mørke bil.

Hvis dette er tilfældet, kan Midt- og Vestjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip