Banecykling: Lasse Norman får skidt start på VM-guldjagt

04/03/2016

Det danske OL-håb Lasse Norman Hansen er taget til VM i banecykling for at jagte guld i disciplinen omnium, men danskeren fik en skidt start på medaljejagten.

I den første af de seks discipliner, 15 kilometer scratch, sluttede Norman femtesidst af de 20 startende ryttere.

Dermed er der en masse, som skal indhentes i de resterende fem discipliner, som køres senere fredag samt lørdag.

Scratch-løbet, som er med samlet start, er ikke Lasse Normans favorit, men han har ofte kørt sig til bedre placeringer, end han viste fredag. Til gengæld plejer han at være stærk i de forskellige discipliner, der køres på tid.

Ingen ryttere formåede at tage en omgang på feltet, og derfor blev det blot en kamp om at komme først over målstregen efter de 15 kilometer.

Her viste franskmanden Thomas Boudat, en af Normans hårdeste konkurrenter, sig stærkest.

Han fører dermed VM, og flere af danskerens andre hårde konkurrenter sluttede også langt fremme.

Artyom Zakharov (Kasakhstan) blev nummer to, Elia Viviani (Italien) nummer tre, Glenn O'Shea (Australien) nummer fem, Mark Cavendish (Storbritannien) nummer seks og Fernando Gaviria (Colombia) nummer ti.

Danskeren var på forhånd nævnt som en af favoritterne til VM-titlen, efter at han har hentet topplaceringer i de seneste World Cup-stævner og samtidig er forsvarende olympisk mester.

De fem øvrige discipliner i omnium er: Individuelt forfølgelsesløb, elimineringsløb, flyvende omgang, tidskørsel (én kilometer) og pointløb.

Torsdag aften var Lasse Norman med til at vinde VM-bronze med det danske hold i 4000-meter-holdforfølgelsesløb.