Bang & Olufsen taber fortsat penge

Træerne vokser ikke ind i himlen for det hæderkronede danske selskab Bang & Olufsen. Selskabet har netop fremlagt sine tal for første halvår, og mens det går fremad, er resultatlinjen fortsat rød.

Resultaterne er fremlagt før tid og blot tre uger efter, at selskabet fortalte, at der var kommet henvendelser fra en interesseret køber.

- Set i lyset af den offentliggjorte selskabsmeddelelse den 26. november (om en potentiel køber, red.) har Bang & Olufsens bestyrelse og ledelse fundet det hensigtsmæssigt at fremskynde processen med at lukke resultaterne for at sikre information til aktiemarkedet om selskabets resultater i første halvdel af regnskabsåret, skriver Bang & Olufsen.

Morten Imsgard, senioranalytiker hos Sydbank, vurderer, at Bang & Olufsen med regnskabet forsøger at øge sin egen værdi ved et salg.

- Med det her vil B&O selvfølgelig prøve at påvirke aktiekursen i en eventuel salgsproces. Det går rigtig godt salgsmæssigt, men der er stadig store ubekendte i forhold til, om man kan tjene penge på den ekspansion, man laver, siger han til Ritzau Finans.

Selskabet slider voldsomt med at tilpasse sig nye kundegrupper og skabe populære produkter. Det hårdt trængte selskab har solgt fra og fokuserer nu på kerneforretningen inden for tv og sine nye, billigere Play-produkter.

Det har betalt sig i første halvår, hvor salget af Play-produkterne er mere end fordoblet. Meget sigende er salget af de klassiske produkter igen faldet.

Samlet er omsætningen i Bang & Olufsen steget med en femtedel til 1235 millioner kroner i første halvår. B&O Play står nu for over en tredjedel af det samlede salg.

Fremgangen til trods er Bang & Olufsen stadig ikke nogen pengemaskine, og selskabet gav igen underskud. Bundlinjen viste et tab på 97 millioner kroner, hvilket trods alt var bedre end de 181 millioner kroner, der blev tabt i samme periode sidste år.

Aktiemarkedet tager vel imod regnskabet. Aktierne i B&O stiger torsdag formiddag med 10,3 procent til 80,50 kr. Det er det højeste niveau siden oktober 2012.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip