Bangladesh mistænker oppositionsleder i sag om brandbomber

En domstol i Bangladesh har onsdag udstedt en arrestordre på den tidligere premierminister og oppositionsleder Khaleda Zia i en sag fra sidste år om dødbringende brandbomber. Det oplyser anklageren.

Retten har ligeledes udstedt arrestordrer på 27 ledere og aktivister fra Khaleda Zias parti, Nationalistpartiet i Bangladesh, i forbindelse med et benzinbombeangreb mod en bus under en politisk protest i hovedstaden, Dhaka, i januar sidste år.

Mindst 120 mennesker blev dræbt og adskillige hundrede såret under politiske optøjer i Dhaka i begyndelsen af sidste år, hvor oppositionen forsøgte at vælte premierminister Sheikh Hasinas regering.

Bangladeshisk politik har i årevis været præget af rivaliseringen mellem Hasina og Khaleda. Begge kvinder er i familie med tidligere nationale ledere og har mere eller mindre på skift delt premierministerposten mellem sig de seneste 20 år.

70-årige Khaleda Zia afviser beskyldningerne om at være ansvarlig for brandbomberne og siger, anklagerne er politisk motiveret.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip