Bangladesh opfordres til at få styr på arbejdssikkerhed

Det sker efter det tragiske bygningskollaps uden for hovedstaden, Dhaka, 24. april, der ind til videre ifølge AFP har kostet 540 mennesker livet. Bygningen husede en række tekstilfabrikker, og omkring 3.000 arbejdere befandt sig i den otte etager høje bygning, da den styrtede sammen om morgenen lokal tid.

ILO har således sendt en delegation til Bangladesh for at undersøge omstændighederne og understreger, at internationale virksomheder må sikre, at deres underleverandører i Bangladesh lever op til krav om sikkerhed.

Organisationen vil have undersøgt tusindvis af fabrikker og opfordrer den bangladeshiske regering til at samarbejde med fabriksejere og arbejdsgivere.

Sideløbende med redningsarbejdet, der fortsat er i gang halvanden uge efter kollapset, er ni personer blevet anholdt i forbindelse med ulykken. Det drejer sig således om flere ingeniører, der havde sagt god for bygningens konstruktion, efter den begyndte at slå revner aftenen inden, den styrtede sammen.

Politiet havde således beordret en evakuering af de 3.000 tekstilarbejdere, der hurtigt blev sendt tilbage i arbejde af deres overordnede, hvorefter bygningen altså styrtede sammen. Flere ejere af fabrikkerne er også blandt de anholdte.

Tekstilindustrien er en vigtig drivkraft i den bangladeshiske økonomi, men der er ringe styr på sikkerheden. Tilbage i november kostede en brand på en tekstilfabrik i landet således 111 mennesker livet.

Også den danske handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr (SF) har opfordret til, at danske tekstilvirksomheder tager mere ansvar for, at deres varer bliver fremstillet under sikre forhold.

Dagens Gossip