Bank anklages for ulovlige lån

Ifølge den selvstændige arkitekt Henrik Elstrup truede Danske Andelskassers Bank med at han ville gå konkurs, hvis han ikke købte aktier i banken.

»Banken indikerede kraftigt, at den ville se mere positivt på tingene, hvis vi købte aktier i banken,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Avisen er i besiddelse af mailkorrespondance mellem Henrik Elstrup og banken, hvoraf det fremgår, at Danske Andelskassers Bank lånte ham penge til at købe aktier i forbindelse med bankens børsnotering i 2011.

Henrik Elstrup og bankens yderligere omtrent 35.000 aktionærer har efterfølgende tabt i alt 250 millioner kroner på aktierne.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ifølge professor i virksomhedsøkonomi Caspar Rose ligner det sagen om Roskilde Bank og Bank Trelleborg.

»Det kendetegnende i de sager var, at man ukritisk opfordrede kunderne til at købe aktier i bankerne,« siger han til avisen.

Finanstilsynet går nu ind i sagen.

»Vi har på baggrund af sagen bedt banken om en redegørelse, for man må ikke låne kunderne penge til at købe aktier i egen bank. Det indførte man et forbud mod efter sagerne i Roskilde Bank,« siger vicedirektør Julie Galbo.

Ifølge Danske Andelskassers Banks direktør, Jan Pedersen tog banken mange forholdsregler for at undgå den slags.

»Jeg kan ikke garantere ned på hver enkelt aktiehandel, men er det sket, er det dybt beklageligt,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip