Bank blåstempler DFDS-aktiekøb

I en børsmeddelelse torsdag morgen fortæller DFDS-ledelsen, at planen er at annullere aktierne efter købet og dermed øge værdien for de resterende aktionærer. Meddelelsen bliver positivt modtaget af Handelsbankens aktieanalytiker Dan Togo Jensen, der mener, at det kan styrke aktien på sigt.

»Det er absolut fornuftigt. Det er også fornuftigt, at de arbejder med balancen. De har et relativt stærkt cashflow, og det er i den forbindelse absolut fornuftigt at købe aktier tilbage. Du ødelægger heller ikke det frie flow. Det gør derimod aktien betydeligt mere interessant,« siger han til Berlingske.

Når man kigger på den umiddelbare reaktion på aktiemarkedet, så er det dog ikke lige til at få øje på begejstringen. DFDS-aktien faldt fra børsåbning af - det altså på trods af, at aktionærerne på sigt kan forvente at få en merværdi ud af deres ejerskab.

Dan Togo Jensen peger i den forbindelse på, at investorerne givetvis tager forbehold for, at Mærsks salg af DFDS-ejerskabet ikke kommer til at ske til markedspris.

»Typisk skal der lidt discount ind i sådan en bookbuild-proces. De åbner op for, at 17 procent af selskabet skal sælges. Det betyder, at investorer skal byde ind, og typisk sker det ikke til fuld pris,« siger Handelsbanken-analytikeren, der dog vurderer, at købet kan styrke aktien på sigt:

»Det kan betyde, at aktien skal stige i sidste ende.«

Handelsbanken har da også en købsanbefaling på aktien og et kursmål, der hedder 400. Ved 10-tiden torsdag er DFDS-aktien nede med 3,7 procent i kursen 357.

Dagens Gossip