Bank får bøde på halv million kroner for ulovlige lån

Det dur ikke, når en bank lokker kunder til at låne penge for derefter at skyde dem ind i aktier i banken selv.

Det må Danske Andelskassers Bank med hovedsæde i Hammershøj sande. Banken har fået en bøde på en halv million kroner, fordi den overtrådte lov om finansiel virksomhed.

Forholdet stammer fra en aktieudvidelse i juni 2011, hvor mere end 35.000 investorer tegnede aktier i banken. I 18 tilfælde ydede banken lån til kunder, der ville investere dem i aktier i banken.

Både Forbrugerombudsmanden og Finanstilsynet har været inde i sagen. Finanstilsynet fandt, at dele af rådgivningsmaterialet og instrukserne til rådgiverne i banken i forbindelse med aktieudvidelsen var ensidigt med til tider "manipulerende sprogbrug".

Finanstilsynet meldte Danske Andelskassers Bank til politiet for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed, og det har nu resulteret i en bøde på den halve million kroner.

Danske Andelskassers Bank meddeler til fondsbørsen, at den har accepteret bøden. Derudover oplyser banken, at den i forbindelse med undersøgelserne af forholdet har samarbejdet fuldt ud med myndighederne.

Det har været bankens ønske at få rettet op på de fejl, der er sket, og få sagen afklaret og lukket så hurtigt som muligt.

/ritzau/

Dagens Gossip