Bankchefer anklages for grov kriminalitet

Skrevet af admin

18/10/2015

Dagens topnyheder

To af topfolkene i den lille eksklusive Capinordic Bank risikerer at skulle i fængsel for grov økonomisk kriminalitet.

Straffesagen indledes mandag i Retten i Lyngby. Men at skulle deltage i retsmøder er dog ikke fremmed for det tidligere bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad og direktør Henrik Juul.

Østre Landsret dømte nemlig forleden de to og en tredje chef i en sag om uansvarlig långivning i Capinordic Bank.

I en civil retssag blev trioen dømt til at erstatte i alt 90 millioner kroner til Finansiel Stabilitet, som overtog de sørgelige rester efter rigmandsbankens krak i 2010.

Men nu gælder det altså påståede overtrædelser af straffeloven. Bagmandspolitiet anklager Lasse Lindblad for mandatsvig for cirka 19 millioner kroner og skyldnersvig for fem millioner kroner.

Lindblad var stifter af Capinordic Bank og er blevet kaldt bankens fodermester, fordi han var så god til at skaffe kunder. Det var svært at sige ham imod, har tidligere ansatte fortalt.

Selv har han drevet adskillige virksomheder, og i sagen i Lyngby påstår anklagemyndigheden, at han misbrugte banken til helt private interesser.

For eksempel skal han have udsat banken for en risiko for at tabe 7,6 millioner kroner.

Det skete, da han og direktør Juul lod banken låne beløbet til et nystiftet selskab, så dette kunne overtage halvdelen af et andet selskab, der var kontrolleret af netop Lindblad.

Desuden beskyldes 51-årige Lindblad for at udsat selskabet Toldboldgade 10 B ApS for mandatsvig for i alt cirka 12 millioner. Anpartsselskabet overførte penge til to selskaber, som var kontrolleret af selvsamme Lindblad, lyder påstanden.

Både Lindblad, direktør Henrik Juul og en tredje tiltalt nægter sig skyldige.

I øvrigt havde Bagmandspolitiet egentlig bagt et endnu større brød.

Det første anklageskrift beskrev over mange sider insiderhandel og kursmanipulation, men disse forhold blev frafaldet i sommer.

- Det er klassisk øvelse inden for anklagemyndigheden, at man fokuserer og beskærer tiltalen til de vigtigste forhold, forklarede vicestatsadvokat Per Fiig.

Vurderingen var, at det ikke vil få betydning for den eventuelle straf.

Først efter godt 40 retsmøder ventes dommen.

/ritzau/