Banker bag OW Bunker indgår aftale med kuratorer

Skrevet af admin

26/11/2014

Mest læste i dag

Banker i konsortiet bag OW Bunker med penge til gode har indgået en aftale med kuratorerne. Det bekræfter parterne i en fælles pressemeddelelse onsdag.

I spidsen for konsortiet af banker er den hollandske finanskoncern ING.

Bankerne og boet sikrer dermed i fællesskab, at aktiverne i boet realiseres bedst muligt, og at der er midler til, at der kan blive ryddet op efter konkursen.

Bankerne har pant og fordringer globalt i hele koncernen med dens mange datterselskaber.

- Dem kan vi selvfølgelig ikke binde, men de respektive datterselskaber rundt omkring i verden har mulighed for at træde ind i aftalen. Om de vil gøre det, er op til dem selv, men det er en god mulighed for dem, siger advokat John Sommer Schmidt til Ritzau.

Advokat John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorissen og Federspiel er den ene af de to kuratorer i OW Bunker-konkursboet. Han får nu sammen med den anden kurator, advokat Pernille Bigaard fra advokatfirmaet Plesner, ro til oprydningen i fallitboet efter aftalen med bankerne.

- Det har holdt hårdt og taget nogen tid. Det er en god aftale, der er i bankernes interesse, fordi de har pant i rigtig mange ting, og i boets interesse, da vi nu kan arbejde sammen om at realisere aktiverne, siger John Sommer Schmidt til Ritzau.

- Bankerne skal bære omkostningerne ved at realisere de aktiver, de har pant i, og vi kan trække på de samme ressourcer til at realiserer nogle af boets frie aktiver, tilføjer han.

Kuratorerne har beholdt 12 af de tidligere medarbejdere i OW Bunker, der skal indgå i organisationen i konkursboet, som kuratorerne nu - efter aftalen med bankerne - kan holde kørende for at inddrive aktiver.

- Det er utrolig vigtigt og positivt. Aftalen med panthaverne gør, at vi kan tage det mere roligt og få ordnet kommercielle salg så godt som muligt for at få flest muligt penge ind til boet.

- Det hele var noget kaotisk i starten, blandt andet fordi alt var pantsat. Men vi har nu identificeret flere frie aktiver, og vi gør, hvad vi kan for at få de bedste værdier ud af dem. Nu ser det ikke helt så håbløst ud, som da vi gik i gang med det, siger John Sommer Schmidt.

Efter kun syv måneder som børsnoteret virksomhed kollapsede det globale OW Bunker med et tab på 1,6 milliarder kroner i begyndelsen af november. Over 600 ansatte mistede jobbet.

ritzau/