Banker er parat til at sparke flere penge i landbruget

Skrevet af admin

04/05/2015

Dagens topnyheder

Landbruget er så vigtigt for dansk økonomi, at bankernes interesseorganisation, Finansrådet, støtter fonden Dansk Landbrugskapital, som staten skyder en halv milliard kroner i, mens private bidrager med halvanden milliard kroner fra pensionsselskaber.

Det fastslår Finansrådet formand, Tonny Thierry Andersen.

Formålet med fonden er at hjælpe kriseramte danske landmænd med at komme på fode igen.

- Hvis noget er godt for dansk økonomi, så er det også godt for pengeinstitutsektoren, siger Tonny Thierry Andersen:

- Aftalen, der er lavet, kommer hele vejen rundt i forhold til rammebetingelser og at stille kapital og finansiering til rådighed.

Selv om han ikke kan love, at aftalen kan redde alle de landmænd, som er hårdt økonomisk ramt af krisen, er aftalen "et skridt i den helt rigtige retning", fastslår Finansrådets formand.

- Det er ikke kun finansiering. Der bliver også kigget på rammevilkår og på at skabe ekstra lån til disse bedrifter. Så har vi været i værktøjskassen for at se på tilsynets regler, siger han.

Tonny Thierry Andersen påpeger ligesom erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), at mange danske landmænd er hårdt ramt af russisk boykot af EU-landenes produkter.

Rusland boykotter fødevarer fra EU som reaktion på EU's sanktioner i forbindelse med den russiske besættelse af Krim-halvøen.

Spørgsmål: Rekonstruktion betyder vel, at nogle kreditorer må afskrive deres tilgodehavende?

- Det kan være en af tingene. Det kan også være et frasalg eller yderligere kapital, der kommer ind. Det er en individuel vurdering fra sag til sag, hvad der er den rigtige løsning, siger Tonny Thierry Andersen.

/ritzau/