Banker kan hente tabte milliarder hjem

Der er sket så store forbedringer af samfundsøkonomien og den økonomiske situation blandt kunderne, at Danske Bank som den første bank herhjemme siden finanskrisen tjener penge på sin tabskonto.

Og flere kan ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans følge efter.

I regnskabet for årets andet kvartal tilbageførte Danske Bank flere penge fra nedskrivningskontoen – som viste sig alligevel ikke at være tabt – end den fik i nye nedskrivninger.

Det sikrede banken en samlet gevinst på 219 millioner kroner på den post, som ellers gennem krisen har været en af bankernes største udgifter.

Tilbageførsler af tidligere hensættelser ventes at blive en tendens i hele banksektoren.

Landets banker kan have sat helt op til 70 milliarder kroner af, så der kan derfor komme en vitaminindsprøjtning i milliardklassen, hvis blot en lille del af pengene alligevel ikke tabes.

- Tilbageførsler vil være med til at sikre lave nedskrivninger i banksektoren i resten af året, og det bliver den store positive overraskelse i andet halvår, vurderer Jesper Christensen, bankanalytiker i Alm. Brand Markets, til Finans.

Carnegie vil ikke skyde på, hvor store bankernes samlede tilbageførsler bliver.

- Men de skyldes en kombination af flere ting – en bedre makroøkonomi sammen med historisk store nedskrivninger kan blive til tilbageførsler, siger bankanalytiker Asbjørn Mørk fra Carnegie.

/ritzau/

Dagens Gossip