Banker lokker konfirmander med høje renter

Især i Nordjylland er der jackpot for konfirmanderne, fordi konkurrencen mellem bankerne her er særlig hård, skriver Jyllands-Posten.

Således tilbyder Spar Nord og Nordjyske Bank en rente på 12 procent, men de bliver dog trumfet af Nørresundby Bank, der tilbyder hele 14 procent.

Men konfirmanderne skal dog vælge bank med omhu. For godt nok får de pæne renter her og nu, men bankerne har en skjult dagsorden. For danskerne er loyale bankkunder og kan man først få gjort dem til kunder i banken, så er der en vis sandsynlighed for, at de vil være det i mange år frem.

»For relativt få penge kan bankerne få en ny kunde, som bliver i banken i mange, mange år«, siger John Norden, direktør i Mybanker til Jyllands-Posten. Han roser dog samtidig bankerne for at gribe muligheden for at skabe lidt positiv omtale om sig selv.

Nørresundby Bank betinger sig dog, at konfirmanden kommer fra lokalområdet, og at oprettelsen af kontoen sker personligt. Banken skilter af samme årsag ikke med den høje rente på sin hjemmeside.

»Vi ville blive oversvømmet, hvis vi tilbød det til konfirmander i hele landet. Der er en større chance for, at konfirmanderne bliver som kunder hos os, hvis de kommer fra lokalområdet og ikke fra Sjælland eller Sønderjylland,« siger Palle Skyum, salgs- og marketingchef i Nørresundby Bank til Jyllands-Posten. 

Dagens Gossip