Bankerne har spærret tusindvis af danske hævekort

Nets i samarbejde med andre kortselskaber er i gang med at efterforske en mulig international svindelsag. Derfor er bankerne blevet bedt om at spærre tusindvis af danske kort.

Det skriver Finans.dk.

- Vi vurderer, at der er sket en kompromitering. Det vil sige, at kunders kortdata kan være faldet i de forkerte hænder. Derfor har vi anbefalet en udskiftning af en større mængde kort, som ikke alle er blevet misbrugt, men som kan komme i farezonen for at blive det, siger Søren Winge, pressechef hos Nets, til Finans.dk.

De spærrede hævekort er i risikozonen for at blive misbrugt, fordi de er blevet brugt et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Af hensyn til efterforskningen ønsker Nets ikke at konkretisere yderligere.

Søren Winge oplyser, at der er mistanke om, at der er blevet stjålet oplysninger om hævekort i flere europæiske lande. 

Bankerne kontakter løbende de personer, som skal have et nyt hævekort efter mistanke om svindel. Hvis man ikke bliver kontaktet af sin bank, har man altså ikke noget at frygte.

Er man så uheldig at få stjålet penge fra sin konto, så hæfter man ikke for det, oplyser Nets.

- Når der som nu er sket en kompromittering et eller andet sted i systemet, er det jo ikke kortholders ansvar, fordi der ikke har været brugt deres pin til det, så der vil man blive holdt skadefri, siger Søren Winge.

Nets er blevet bekendt med sagen, fordi de har oplevet et stigende misbrug af danske hævekort, skriver Finans.dk.

- Vi har kunnet se et begyndende misbrug på danske kort og har også fået meldinger fra Visa og MasterCard for tilsvarende tilfælde i andre lande. Det indkredser en bestemt misbrugsperiode, hvor vi vurderer, at kort, der kan være brugt i den periode, kan være havnet i de forkerte hænder, siger Søren Winge til mediet.

Han beroliger med, at Nets har et godt overvågningssystem, hvorfor det vil være i relativt småt omfang, at der er sket misbrug.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip