Bankernes strejketrussel afblæst: Ny aftale er på plads

Skrevet af admin

13/03/2014

Dagens topnyheder

Der kan alligevel hæves kontanter og overføres penge i de danske banker efter 1. april.

Et forlig om ny overenskomst for landets 50.000 bankansatte er nemlig blevet indgået mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), oplyser parterne torsdag aften.

Dermed er en konflikt afværget. De ansatte i bankerne havde ellers gennem deres fagforbund udsendt det andet konfliktvarsel i overenskomstforhandlingerne, som risikerede at lukke ned for bankfilialer, netbank og kontantautomater .

- Det har været svært for os at nå til enighed om lønudviklingen i en tre-årig overenskomst, siger formanden for Finansforbundet, Kent Petersen, i en pressemeddelelse.

- Men med de stigninger, som vi har opnået, føler jeg mig overbevist om, at vi har sikret reallønnen i hele perioden, tilføjer han.

Forhandlingerne har siden 28. februar foregået gennem forligsinstitutionen, efter at forhandlingerne brød sammen 18. februar.

Den ny overenskomst giver en generel lønstigning det første år på 1,70 procent, det andet år 1,75 procent og det tredje år 1,80 procent.

På den anden side af forhandlingsbordet er man også tilfreds med udfaldet af den ny aftale, fortæller Helle Havgaard, formand for Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

- Det har krævet lange og svære forhandlingerne at få en aftale i hus. Nu har vi imidlertid en aftale, som begge parter er tilfredse med, siger hun.

Aftalen træder i kraft 1. april og omfatter de ansatte i pengeinstitutter og realkreditinstitutter.

/ritzau/