Bankgebyrer når rekordniveau på over 20 milliarder i år

Gebyr for at have en konto, gebyr for at oprette en ny konto, gebyr for at betale en regning og gebyr for at hæve penge - især hvis det sker ved kassen.

Danske bankkunder betaler stadigt flere gebyrer i banken, og i år ventes den samlede regning for gebyrerne at passere 20 milliarder kroner.

Det er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten blot anden gang nogensinde, at det sker.

Første gang var i 2007, da økonomien buldrede af sted. Siden er omfanget af bankernes forretning med kunderne skrumpet næsten 10 procent, men efter et dyk i 2008 og 2009 er gebyrerne tilbage på alle tiders rekordniveau.

Ifølge Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i bankernes interesseorganisation, Finansrådet, skyldes de mange gebyrer, at bankerne er tvunget til at øge indtjeningen.

- Banker er almindelige virksomheder, der skal tjene penge, og i øjeblikket ligger sektorens indtjening på et meget lavt niveau.

- Derfor tror jeg, at danskerne godt kan se, hvorfor gebyrerne stiger, siger Niels Storm Stenbæk.

Ifølge bankerne er det nærmest en bunden opgave at øge indtjeningen, og i den forbindelse er gebyrer, som rammer både privat- og erhvervskunder, blevet en stadig vigtigere indtægtskilde.

Det skyldes, at den traditionelle bankforretning er presset af den beskedne efterspørgsel på at låne penge.

- Finanstilsynet og Nationalbanken kræver mere eller mindre, at indtjeningen stiger, for der er kommet nye krav om, at sektoren skal polstre sig bedre, siger Niels Storm Stenbæk

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip