Bankkrak giver kuldegysninger i Tønder

Tønder Banks konkurs kom bag på de fleste i byen. Frank Hoffmann, der er formand i Tønder Handelsstandsforening modtog den rystende nyhed over telefonen i fredags.

- Jeg satte mig ned, og jeg havde kyldegysninger over hele kroppen. Det var virkelig et chok, fortæller han til P4 Syd.

Heller ikke Tønders borgmester, Laurids Rudebeck, havde nogen anelse om, hvor slemt det stod til i Tønder Bank. Selvom kommunen har fulgt banken tæt og jævnligt haft møder med banken om den finansielle situation.

- På intet tidspunkt har der været nogen lamper, der har lyst. Det her berører også mig, fordi det går ud over folks private økonomi, og der er opsparinger, der ryger. Det er altid sørgeligt, siger han til P4 Syd.

Laurids Rudebeck er bekymret for hvilke skelletter, der i den kommende tid vil rasle ud af skabene i kølvandet på Tønder Banks konkurs.

- Vi ved, at der følger nogle skæbner med enhver konkurs, og der vil selvfølgelig også blive synliggjort nogle ting, som vi ikke har kendskab til. Hvad det indebærer, ved jeg ikke, siger han.

I Finansrådet beklager man Tønder Banks konkurs.

- Det er en ærgerlig sag. Det eneste, jeg kan glæde mig over er, at Sydbank har overtaget samtlige Tønder Banks kunder og forpligtigelserne for alle andre end investorerne. Ingen almindelige indskydere har lidt tab. Sektoren har således endnu en gang taget ansvar for at finde en løsning for en nødlidende banks kunder, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

Finansrådet mener, at ledelsen af banken har svigtet.

- Det synes at være et uskønt forløb og giver umiddelbart indtryk af et alvorligt ledelsessvigt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip