Barack Obama er træt af sex-overgreb i USA militær

Nye tal viser ifølge flere internationale medier, at der i 2012 blev indberettet 3.374 tilfælde, mens tallet det foregående år var på 3.192, skriver BBC.

Statistikken er udarbejdet af det amerikanske forsvarsministerium, på baggrund af anonyme undersøgelser. Opgørelsen dækker dog kun under, hvad der rapporteres. Det reelle omfang af overgreb vurderes til at ligge på 26.000 tilfælde, hvilket også er en stigning i forhold til året før, hvor det blev vurderet til at ligge på 19.000 overgreb.

Samtidig er blot 1.100 gerningsmænd ifølge CBS News blevet straffet af militæret.

Oberstløjtnant Jeff Krusinski er en af de seneste i mediegyngen efter påstået sexchikane. Ironisk nok sidder han som chef for den afdeling i flyvevåbnet, der netop skal forhindre overgreb, men ikke desto mindre blev han anholdt i weekenden.

Han anklages for at have gramset en kvinde på brysterne og ballerne i bil i Virginia.

Ifølge BBC er spørgsmålet om stigning af sexsager også havnet på præsident Obamas bord. Og præsidenten var vred, da han tirsdag kommenterede situationen:

»Hvis vi finder ud af, at nogen er i gang med de ting, vil de blive holdt ansvarlige, komme for en domstol, fyret og smidt ud. Det er ikke acceptabelt. Punktum,« lød det fra Obama.

Krusinski er ikke blevet tiltalt for noget endnu, men hans person og anklagerne fylder alligevel i mediebilledet.

Forsvarsminister Chuck Hagel har desuden annonceret en ny plan for, hvordan der kan gribes ind mod sexovergrebene i militæret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip