Barack Obama langer ud efter russisk homo-lov

»Lige meget om du diskriminerer på grund af race, religion, køn eller seksualitet, så overtræder du grundlæggende moralske begreber, som, jeg mener, bør være gennemgående i ethvert land,« siger Barack Obama i TV-showet The Tonight Show.

»Jeg har ingen tålmodighed med lande, som forsøger at behandle bøsser, lesbiske eller transseksuelle på måder, som skræmmer dem eller skader dem,« fortsætter præsidenten.

Han understregede, at det langt fra kun er Rusland, der diskriminerer på grund af seksualitet og, at lande i Afrika - uden at nævne nogen navne - på »nogle områder forfølger bøsser og lesbiske«.

Barack Obama han valgte ikke at true med boykot af det kommende vinter-OL i Rusland eller andre mulige sanktioner.

»Men jeg synes, det er meget vigtigt for mig at tale om det og forsøge at sikre, at mennesker bliver behandlet fair og retfærdigt,«

Den russiske præsident Vladimir Putin har skrevet under på en lov, der slår hårdt ned på »homoseksuel propaganda« ved blandt andet at gøre det muligt at straffe homoseksuelle turister - eller turister, som udtrykker støtte til homoseksualitet - med to ugers fængsel og efterfølgende udsmidning af landet.

Loven, der blev vedtaget 30. juni i Rusland, gør det også muligt at give bødestraf på op til 170.000 kroner. Og endelig er det blevet forbudt generelt at omtale homoseksuelle i positive vendinger.

Det har blandt andet skabt bekymring op til vinter-OL i 2014, hvor atleter og tilskuere risikerer at blive diskrimineret eller ligefrem retsforfulgt, hvis de sættes i forbindelse med »homoseksuel propaganda«.

I samme TV-show bekræftede Barack Obam, at han vil deltage i efterårets G20-topmøde i Rusland. Han sagde samtidig, at han er skuffet over Ruslands beslutning om at give den spionanklagede whistleblower Edward Snowden asyl.

Ifølge præsidenten er Snowden-sagen symptomatisk for andre udfordringer, som USA har i relationen til Rusland, der ifølge Barack Obama har det med at glide tilbage til en koldkrigsmentalitet.

USAs regering har tidligere udtrykt dyb skuffelse over Ruslands beslutning om at tildele midlertidigt asyl til den tidligere efterretningstekniker, der kræves udleveret til retsforfølgelse i USA for omfattende dokumentlækage.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip