Barack Obama nedtoner risiko for terrorangreb i USA

USA's præsident, Barack Obama, har onsdag holdt møde med sine nationale sikkerhedsrådgivere i Washington for at blive opdateret om situationen i landet i kølvandet på Paris-angrebene forrige fredag, skriver Reuters.

Obama siger, at han godt forstår, at amerikanerne er bekymrede for terrorangreb i forbindelse med fejringen af den årlige Thanksgiving-fest torsdag. Men han opfordrer dem til at gøre, som de plejer.

Han understreger også over for de amerikanere, der skal på farten for at besøge familie og venner i den kommende weekend, at USA's nationale sikkerhedsfolk arbejder på overtid for at sikre landet.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at sørge for et sikkert hjemland og forhindre angreb hjemme og i udlandet. Lige nu kender vi ikke til nogen konkret og troværdig efterretning om, at der skulle være en trussel mod hjemlandet, siger Obama.

Knap 47 millioner amerikanere vil begive sig ud på en rejse i løbet af den lange Thanksgiving-weekend, som er årets ubetinget travleste ferierejseperiode, hvor 3,6 millioner ventes at rejse med fly.

Amerikanerne er blevet mere bekymrede efter angrebene 13. november i Paris, hvor 130 blev dræbt og over 350 såret. De ser nu terrorisme som det vigtigste problem, som nationen står overfor, viser en Reuters-Ipsos meningsmåling.

- Hvis der kommer en alvorlig trussel mod USA, så skal befolkningen nok blive orienteret, understreger præsidenten.

Obama siger samtidig, at USA med sine mange luftangreb i Syrien og Irak har fjernet lederne for jihadistgruppen Islamisk Stat og afskåret dens forsyningslinjer.

- Vi optrapper presset på Isil, hvor de befinder sig, og vi giver os ikke, siger Obama og bruger en anden forkortelse for ekstremistgruppen Islamisk Stat.

USA's udenrigsministerium udsendte mandag en rejsevejledning, der dækker hele verden. Den opfordrer amerikanere til at være på vagt. Det gælder særligt, når de er på rejse i udlandet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip