Barbra Streisand hædret i Jerusalem

Hun modtog den fornemme titel på Hebrew University i Jerusalem og benyttede lejligheden til at gå til angreb på de ultraortodokse jøders adskillelse af mænd og kvinder.

Streisand takkede først for anerkendelsen og brugte derefter universitetets talerstol til et indlæg i debatten om ligestilling.

»Det er stærkt bekymrende at læse om israelske kvinder, som tvinges til at sidde bagest i bussen, som får metalstole kastet efter sig ved Grædemuren, og som har forbud mod at synge offentligt«, sagde Streisand og tilføjede, at »det svarer til at samtykke, hvis man tier om den slags«.

Den 71-årige sanger og skuespillerinde, som selv er jøde, havde dog også rosende ord i sin tale. Hun lovpriste universitetets bestræbelser på at skabe harmoni mellem jødiske og arabiske studerende: »Jeg ville ønske, at verden mindede mere om Hebrew University. Her er beviset på, at folk fra forskellige baggrunde godt kan leve sammen i fred«, sagde den amerikanske gæst, som i 1984 finansierede bygning på universitetet til minde om sin far.

Streisand giver på torsdag sin første offentlige koncert på israelsk grund, men allerede i aften optræder hun ved en lukket fest i Jerusalem. Divaen er med til at fejre præsident Shimon Peres’ 90-års fødselsdag på forskud og har lovet at give et nummer for verdens ældste statsoverhovede og hans 3.000 gæster.

Blandt de indbudte er også USAs forhenværende præsident Bill Clinton, skuespilleren Robert De Niro, fyrst Albert af Monaco, Chicagos borgmester Rahm Emanuel, skuespillerinden Sharon Stone og Storbritanniens tidligere premierminister Tony Blair.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip